Nieuws

'Unboxing' en eerste indrukken van de nieuwe NINEBOT SEGWAY MAX G2

Bij Step Tours verhuren wij e-steps voor het maken van een mooie route. Op dit moment hebben we 5 filialen in de Kempen, dat is in Vlaanderen, in België. Toen wij in 2019 startten, hebben wij resoluut gekozen voor het merk Ninebot-Segway. Dit omdat

  • de garantie van Segway top is,
  •  wij officiële dealer zijn kunnen worden, dus wij hebben alle onderdelen, kleine herstellingen voeren wij zelf uit.

Wij verhuren niet alleen de toestellen, wij verkopen ook de toestellen. Top merk Ninebot-Segway en wij hebben ingezet op het toestel 'de MAX G30'. Gewoon fantastisch toestel. Range zeggen wij 40km, een mooie route kan je daarmee rijden. Betrouwbaarheid top.

Maar groot nieuws. Segway heeft enkele dagen geleden het nieuws bekend gemaakt dat er een opvolger is gekomen voor de MAX G30 en wij zijn trots want we hebben die sinds vandaag binnen: dat is de MAX G2!

Wij gaan in deze video het toestel 'unboxen', uitpakken, en dan gaan we het met elkaar vergelijken. We gaan nog meerdere video's maken om ook het toestel in actie te zien, op de straat, verschillende terreinen en het toestel met elkaar te vergelijken. We zullen de grote verschillen naast elkaar zetten, de voordelen en de nadelen, dus we gaan beginnen met de 'unboxing'.

Geniet van deze 'Unboxing Video'.


E-steps Step Tours Renson
E-steps Step Tours Renson

De inzet van elektrische steps in zakelijke setting begint steeds populairder te worden. Veel ondernemers hebben inmiddels ontdekt dat deze e-steps voordelen bieden, met name in grote distributiecentra, magazijnen of andere bedrijfshallen. Hier moeten werknemers vaak grote afstanden afleggen om hun werk goed uit te kunnen voeren en de e-step helpt hierbij.

Steeds meer ondernemers zetten elektrische steps in voor hun zakelijke doeleinden. Dit komt omdat werknemers vaak grote afstanden moeten afleggen op de werkvloer, welke kunnen oplopen tot tientallen kilometers per dag. Een e step helpt hierbij om efficiënter te werken door tijd te besparen die anders besteed zou worden aan het lopen. Hierdoor is het begrijpelijk dat veel ondernemers de keuze maken om deze vervoersmiddelen in te zetten voor hun bedrijf.

Elektrische steps voor op de werkvloer

Streven naar efficiëntie en doelmatigheid is een groeiende trend in de zakelijke wereld. Hierdoor wordt er geprobeerd zo veel mogelijk resultaten te behalen met zo min mogelijk inspanning en handelingen. Dit is van groot belang voor bedrijven. Door het gebruik van elektrische steps worden werknemers minder vermoeid, omdat ze geen lange afstanden meer hoeven af te leggen. Hierdoor blijft de focus en aandacht gericht op de werkzaamheden, wat leidt tot minder fouten in het productieproces en een grotere productiviteit. Dit heeft weer een positief effect op de bedrijfsresultaten

Voor welke bedrijven is het geschikt?

Er zijn veel verschillende soorten bedrijven die kunnen profiteren van het gebruik van elektrische steps. Meestal worden ze ingezet als werknemers regelmatig lange afstanden moeten afleggen, zoals in grote distributiecentra, magazijnen of opslagruimtes. Maar ook bedrijven die veel buiten werken, zoals vakantieparken, campings en hoveniersbedrijven, kunnen baat hebben bij deze vervoersmiddelen. Zo zie je steeds vaker de elektrische step met zadel voorbij komen rijden in dit soort omgevingen.

Hoewel de afstanden op het eerste gezicht niet enorm groot lijken, kan het over een langere periode toch vermoeiend zijn als deze meerdere keren per dag moeten worden afgelegd. Elektrische steps zijn ook handig in smalle gangen of beperkte ruimtes, en zijn gemakkelijk te besturen zodat elke werknemer ermee overweg kan.

Zorg voor een duurzaam bedrijf

Duurzaamheid en bewustwording zijn belangrijke aspecten in de huidige bedrijfswereld. Dit geldt niet alleen voor de bedrijfsprocessen, maar ook voor de structuur van de onderneming. Dit is een van de redenen waarom steeds meer bedrijven kiezen voor het gebruik van elektrische steps. Deze vervoersmiddelen produceren geen schadelijke uitstoot en hebben daarom geen negatieve impact op het milieu. Hierdoor dragen bedrijven bij aan een duurzamere wereld.

E-steps zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gemakkelijk in gebruik en kunnen met een zwaar motorvermogen worden belast, waardoor ze geschikt zijn voor bijna elke werknemer. Door de grote actieradius van de accu kunnen ze de hele dag worden gebruikt als vervoersmiddel. Het inzetten van elektrische steps in de zakelijke wereld is een verstandige keuze, niet alleen voor de werknemers, maar ook voor het milieu. Bovendien kan er hierdoor efficiënter gewerkt worden en wordt tijd bespaard binnen de bedrijfsstructuur.

Bij Step Tours verkopen we ook onze e-steps. Neem gerust contact op voor meer info.


Step Tours
Step Tours

Elektrische steps zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds meer mensen zien de voordelen in van de compacte en lichte voertuigen, waarmee je je ook nog snel verplaatst. Maar, is een elektrische step legaal? En wat zijn op dit moment eigenlijk de e-step regels in Nederland? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de meeste elektrische steps zijn verboden in Nederland. Dit type voertuig wordt gezien als motorvoertuig en moet daarom aan bepaalde eisen voldoen. Die eisen zijn in alle landen van Europese Unie hetzelfde, maar omdat er nog geen EU-regelgeving is voor elektrische steps, is het voor producenten niet mogelijk goedkeuring te krijgen voor e-steps op de openbare weg. In landen die nationale wetgeving opgesteld hebben, mogen steps wel legaal gebruikt worden. Dit is het geval in bijna alle landen, behalve dus in Nederland.

In Nederland mogen alleen innovatieve voertuigen die zijn aangewezen als ‘bijzondere bromfiets’, op de openbare weg. Op dit moment hebben 16 voertuigen dit label, waaronder de Segway en de Swing. Deze voertuigen zijn dus voor de wet een snor- of een bromfiets. Daarom gelden hiervoor dezelfde wetten en (verkeers)regels, namelijk dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn, dat je de step moet verzekeren en je je aan de maximumsnelheid van 25 km/u houdt.

Met voertuigen die dit label niet hebben, het gros van de e-steps dus, mag je alleen op eigen terrein rondrijden. Bestuurders die met een illegale e-step op de openbare weg rijden, riskeren een boete van 410 euro. Ook kan de e-step in beslag worden genomen. En, niet onbelangrijk, bij een ongeval is de bestuurder onverzekerd, met alle (financiële) gevolgen van dien.

Lichte Elektrische Voertuigen

E-steps vallen in de categorie Lichte Elektrische Voertuigen (LEV’s). Ook elektrische scooters, monowheels, personal transporters (zoals Segway) en balanceerboards zonder stuur (skateboard en hoverboard), horen in dit rijtje thuis.

Er zijn minimum vereisten waar een elektronische step aan moet voldoen. Een e-step moet een stuur, een verzekeringsplaatje of sticker, een voertuigidentificatienummer (VIN), verlichting en rode en witte reflectoren hebben, zo blijkt uit informatie van de Rijksoverheid.

LEV-kader

Voor LEV’s is (nog) geen Europese typegoedkeuring vereist. Om de regelgeving rond LEV’s eenduidig te krijgen en de verkeersveiligheid te waarborgen, werken het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) samen aan een nationaal toelatingskader voor dit type voertuigen: het LEV-kader. Het LEV-kader stelt gerichte eisen aan de techniek, de gebruiker en de inpassing in het bestaande verkeer. Hiermee kunnen LEV’s veilig worden toegelaten tot de weg en legaal gebruikt worden in de openbare ruimte.

Het streven van het Ministerie van IenW om het LEV-kader per 1 januari 2023 in werking te laten treden, bleek ‘te ambitieus’, zo staat in een beslisnota te lezen. De nota wordt waarschijnlijk pas in 2023 inhoudelijk behandeld door de Tweede Kamer, waardoor de verwachting is dat e-steps in Nederland in ieder geval niet voor 2024 legaal zullen zijn.

Aanschaf ontmoedigd

Op dit moment rijden er 405.000 LEV’s rond in Nederland, waarvan 117.000 elektrische steps, blijkt uit marktonderzoek van Multiscope. De totale stijging aan LEV’s is 42.000 vergeleken met vorig jaar. De wettelijke beperkingen zijn volgens Multiscope een logische verklaring van deze beperkte stijging. Ook de aanschaf van dit type voertuigen kan ontmoedigd worden, door de beperkingen. Drie op de tien Nederlanders wil niet binnen een jaar, maar wel op termijn een licht elektrisch voertuig kopen, aldus het marktonderzoek.


Huur een e-step, rij een mooie route en trek erop uit in Vlaanderen. Familie uitstap, teambuilding, vrijgezellenfeest of ontspannen met vrienden? Step Tours is een leuke en veilige activiteit in de buurt.